Samenwerking in Berlijn

Het European Youth Parliament is een van de vier programma’s van de Schwarzkopf Foundation Young Europe, actief in 40 landen met meer dan 500 evenementen per jaar en duizenden vrijwilligers. In februari 2018 gingen we langs in het hoofdkantoor in Berlijn. Sinds maart 2018 gaan we aan de slag met hun sociale media, een samenwerking die nog steeds loopt.

Lopende sociale media

De socialemediakanalen van European Youth Parliament hebben samen meer dan 100 000 volgers! We verzorgen 3 posts per week op Facebook, Instagram en Twitter. Om structuur te scheppen en makkelijker te kunnen samenwerken met 5 verschillende projectmanagers op afstand begonnen we met het aanmaken van een contentkalender in Google Drive. Janne gaf daarnaast een workshop sociale media aan het volledige EYP-team in Berlijn. 

De inhoud op de sociale media van EYP varieert van korte evenementverslagen, nieuwigheden, partnerships ... Onze missie? De grote hoeveelheden informatie kort en behapbaar brengen en de boodschap verstaanbaar houden voor een extern publiek - er is namelijk heel wat jargon binnen EYP. Vormelijk gaat het van foto’s, over filmpjes tot links en visuals. Die creëren we vaak zelf.

Verder wordt elke post op maat aangepast voor de verschillende kanalen. Op Twitter bestaat het publiek bijvoorbeeld meer uit partners en alumni, op Instagram vind je vooral de huidige, actieve, jonge EYP’ers.

Instagram takeovers

Om de indrukwekkende grootte, diversiteit en geografische spreiding van het EYP-netwerk in de kijker te zetten lanceerden we het voorstel om hiervoor de Instagram Stories van @eyp_network in te zetten. Organisatoren van EYP-evenementen over heel Europa reserveren een periode van 1 tot 5 dagen in onze contentplanning, waarin ze de Instagram Stories overnemen. Wij zorgen ervoor dat ze 1 dag op voorhand het huidige wachtwoord ontvangen en een gids met richtlijnen. 

Het bleek een gouden zet, de Instagram Takeovers werden heel snel heel populair binnen het netwerk en data in de planning worden maandenlang op voorhand gereserveerd. Bij tientallen evenementen kan je live meekijken achter de schermen. De verschillende stijlen die gehanteerd worden, worden gezien als een sterkte: authentiek en divers, door jongeren voor jongeren. 

 

Ook interesse om samen te werken? 

Contacteer ons!